Nieuws

Duurzaam Doen

Op 30 en 31 mei organiseren GroenLinks Winterswijk, Aarde-Werk 'de Stegge', AGEM, VerduurSaam, basisschool De Esch en een aantal duurzame bedrijven uit Winterswijk (zoals HtW installatietechniek, Kruisselbrink installaties en Huls Duurzame Energie) voor de vierde keer de manifestatie Duurzaam Doen. Op deze markt met muziek, koffie, hapjes en gezelligheid kan iedereen zich laten bijpraten over duurzaamheid, milieu, klimaat en toekomst. 

Op koopzondag 31 mei om 14.00 u. komt Bas Eickhout op deze manifestatie. Deze groenste parlementariër van Europa (2014) heeft in het Europese Parlement initiatief en invloed en is dè spreekbuis voor ecologisch beleid. Die inbreng varieert van een brede globale visie tot gedetailleerde onderhandelingen over verdragen en regelgeving. Bas heeft er niet alleen verstand van, hij kan je ook overtuigen en je kunt ook heel goed met hem praten. Dat kan ook in de Notaristuin.

Wethouder Rik Gommers zal hem verwelkomen en Otto Willemsen, pleitbezorger van duurzaamheid en kleinschaligheid, docent en coach voor bedrijven, zal hem zijn boek "Thuis in energie" overhandigen, dat ook te koop zal zijn. Verder kan iedereen Bas ontmoeten en inspiratie opdoen.

Zaterdag 11 - 16 u., zondag 12 - 16 uur. Notaristuin, Roelvinkstraat t.o. Ekoplaza, Winterswijk.

Duurzaam Doen

Bas Eickhout staat op 1 op de Duurzame 100 van Trouw

Duurzaam Doen op 30 en 31 mei in de Notaristuin in Winterswijk, zaterdag van 11.00 - 16.00 uur  en zondag van 12.00 - 16.00 uur

GroenLinks Winterswijk en een aantal duurzame bedrijven in de regio zoals HtW, Huls en Aardewerk De Stegge organiseren voor het vierde jaar een manifestatie rondom ‘duurzaamheid’. Dit thema leeft wel, maar er is nog veel informatie en advies nodig om de mensen tot maatregelen te bewegen. We willen meer inzicht geven in de noodzaak en in de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en we combineren dat met een gezellige sfeer, waarin ook kinderen met deze thema’s bezig kunnen zijn.

Zo’n 25 kramen met informatie over bodemgebruik, voeding, bouwen, energie, gebruik van grondstoffen en verwerking van afval staan tussen aanbieders van streekproducten, koffie, hapjes. Er is een podium voor Boogie Woogie en muziek-groepen als Unplugged, Oakwood en Jazzewind en voor sprekers als Rik Gommers, Bas Eickhout (zondag!) en Otto Willemsen. Er lopen bijvoorbeeld ook een paar geiten van Brömmels rond. We treffen er zonnepanelen aan, een mobiele laadpaal, elektrische auto’s en fietsen en een windmolen.

100% Winterswijk steunt deze manifestatie, AGEM (de Achterhoekse Groene EnergieMaatschappij) doet actief mee en VerduurSaam / Achterhoek Duurzaam Verbouwen is van het begin af aan bij de organisatie betrokken. Wethouder Gommers heeft duurzaamheid tot gemeentebeleid verheven. Hij zal zondag Bas Eickhout in Winterswijk verwelkomen, die door Trouw werd uitgeroepen tot de duurzaamste politicus van Europa. Bas zal uitleggen, hoe hij denkt zijn duurzame ambities in het Europese Parlement te realiseren, maar hij zal met zijn bekende enthousiasme ook gewoon het publiek aanzetten tot duurzaam gedrag ten behoeve van onze planeet en ons nageslacht.

Ook GroenLinks Winterswijk heeft een website

Na veel hobbels en het eindelijk "vinden" van de programmeer/schrijffout is het gelukt om de website voor de afdeling Winterswijk op te starten

Het "under construction" bord kan eindelijk de vuilnisbak in (wordt gerecyceld)